Mijn zusje heeft sinds enkele maanden een eigen huisje in Amsterdam, dus besloten we dat we er maar eens een zussen-momentje van moesten maken. We planden twee dagen in de voorjaarsvakantie, en zo geschiedde.

Bepakt met mijn Fjallraven Kanken rugzak (hoi wanderlust) zette ik koers richting Amsterdam. Nu ik mijn Smartdrive heb leek Amsterdam me ineens best goed te doen – ware het niet dat ik even alle trappetjes en opstapjes was vergeten.

Amsterdam

Amsterdam

Afijn. We trokken met onze camera de stad in en hingen helemaal de toerist uit in eigen land. We maakten foto’s op de Dam en af en toe duwde ik even mijn Lumix in mijn zus haar handen om te filmen. Sfeerbeelden schieten en zo – hashtag wanderlust. Ik had alvast een boodschappenlijstje gemaakt voor de Lush want mijn handen zijn niet meer te redden en zo tikte ik zomaar even 25 euro af voor handcreme en de befaamde lemony flutter – oh wee als het niet werkt! De Lush heb ik overigens niet zelf vanbinnen gezien want om binnen te komen moest ik een opstap van zo’n 40 centimeter tackelen en het was binnen hysterisch druk. Mijn zusje ging in de winkel op jacht terwijl ik buiten stond te wachten. Er werd haar enthousiast verteld dat de nieuwe Lush wél rolstoeltoegankelijk is: ik kan daar natuurlijk altijd nog even langs als ik weer in Amsterdam ben. Maar als medewerker even naar de deur lopen om te kijken of dit inderdaad het product is dat ik wilde hebben: ho maar.

Vegan friendly: check. Rolstoelvriendelijk? Nahh…

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Op dag twee had ik een afspraak bij Soap om mijn nagels te laten doen (Eel is van d’r geloof gevallen I know) (maar oh zo mooi, toch wel) (ik heb zeg maar het plan om een Mis(s) verkiezing te winnen dus ik moet even hoog inzetten aanstaande zondag bij Endemol – eeeeekk).
We liepen nog even naar Sostrene Grene, waar ik een hele lichting nieuwe zilveren kledinghangers kocht (‘vond ik leuk’). We kochten friet bij de frietboer die ergens in 2013 de prijs won voor één van de beste frieten in Nederland en daar vandaag de dag nog steeds de winst uit haalt.

Ik had nog veel meer plannen maar net bij vertrek bleek mijn Smartdrive voor vandaag buiten dienst te zijn, dus we moesten alles op kracht van mijn supersonische spierballen doen. En in Amsterdam is dat een steen(..)goede workout.
Shit happens.

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam: ik heb weer genoten. De trein, tram en metro waren best heel goed te doen en de sfeer is simpelweg genieten. Maar ik was toch even vergeten hoe fijn het is om gewoon een winkel in te kunnen rollen en niet duizend steentjes te hoeven tackelen, hier in het fijne Amersfoort.

Een tweede huisje in Amsterdam en omstreken zou overigens geen gek idee zijn. Zondag mag ik weer naar Amsterdam voor de casting Mis(s) 2017 (oh help) en dinsdag weer naar school.

The place where it all happens.

Amsterdam

Amsterdam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: