Doe Wat Je Altijd Deed – Marco Borsato

Het nummer gaat voor mij over zo veel meer dan alleen het verlies van een dierbare. Voor mij gaat het ook over verlies van het leven dat je ooit hebt geleefd. Het verlies van een gezond lichaam dat niet meer doet wat het moet doen. En hoe ga je dan door. Hoe omarm je je gezonde geest in een ongezond omhulsel. Hoe zorg je ervoor dat je het leven je hierdoor niet laat ontglippen. Hoe blijf je dromen en genieten ondanks de dingen die je hebt verloren. Hoe blijf je nog steeds je gezonde geest, ondanks een niet gezond lichaam.

Ziek worden is meer dan ziek zijn alleen. Ziek worden is een verlies, een rouwproces en uitzoeken hoe je weer door moet, ondanks datgene wat je bent verloren.

Mijn proces begon 13 jaar geleden, op de dag dat ik ziek werd. En dit verlies heeft me lang in zijn greep gehad. Het heeft me tot diepe dalen gedreven en bracht me tot een punt waarin dit verlies verder leek te gaan dan mijn gezondheid alleen. Ik was niet meer alleen mijn gezonde lichaam kwijt, maar ook mezelf.

Ik weet niet meer hoe het is om gezond te zijn. Ik weet niet meer hoe het is om dagen te leven met energie en zonder pijn. Maar ik weet wel hoe het ooit was om gezond te zijn. Om iedere dag te dansen en alles wat ik dacht, zag en meemaak met mijn lichaam, mijn instrument te gebruiken. En die herinneringen wil ik dicht bij me houden. De herinneringen van mijn gezonde geest. Mijn gezonde zelf. Want dat is degene die ik ooit was en die ik vanbinnen nog steeds ben.

“Doe wat je altijd deed,
toen ik er nog was.
Leef elke dag voluit,
en met heel je hart.”

“Want ik voel jou,
ik beleef alles met jou.
Ik ben dicht bij je,
waak over jou.
En als je me zoekt,
ben ik er altijd.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: