EDTR - elianne speksnijder

Daar sta je dan. Aan het eerste bericht van je nieuwe bloggersbestaan. Op EDTR.
– hoewel, zo nieuw is het ook weer niet na het verslijten van diverse blogs welke meer titels kent dan jouw linkerhand.

Het is een beetje zo’n haat – liefde verhouding. Al sinds 2006 nauw betrokken bij alles wat op social plaatsvind. Soms als onderdeel van. Soms als toeschouwer. Wel met altijd een enorme fascinatie voor de mogelijkheden die eindeloos lijken te zijn, maar ergens ook mijn afkeer tegenover het idee dat alles in het leven dus maakbaar is (/zou zijn). En daarmee ook de afweging welke positie ik daarin zou innemen, wetende dat het leven echt zo maakbaar niet is als Instagram soms doet geloven.

Iedere succesvolle blogger zal het je als gouden tip meegeven: wees jezelf. En ik doe het gewoon nog maar even dunnetjes over. De grote grap is dat ik altijd heb gedacht dat ik met mijn rolstoel een soort wandelend stigma zou zijn. Zeker op social was ik bang dat eerst de stoel en dan pas mijn hoofd gezien zou worden, terwijl ik pleit voor het omgekeerde. Dus ik poste hooguit foto’s online waarvoor ik netjes even op de bank ging zitten. Lekker veilig en zonder zichtbaar stigma. Lekker normaal.. doorsnee.. mainstream.. weet je wel.
Niet dat mijn rolstoel of situatie zozeer een geheim is. Wel de angst voor een vooroordeel.

Tot ik zo’n beetje letterlijk en figuurlijk FashionWeek Amsterdam in rolde. Of ik rol(..)model wilde zijn voor SUE. Voor mij op persoonlijk vlak de grote doorbraak om dan ook op social maar ‘uit de kast’ te komen. Waar ik vroeger mijn best deed om de rolstoel buiten beeld te houden, pronk ik nu vol trots op wieltjes. Je kunt je ervoor schamen (en geloof me, dat heb ik met verve gedaan), maar je kunt hem ook rocken (‘nd rollen).

Zodoende de naam van deze blog: EDTR.
Het leven is niet altijd maakbaar (of misschien ook wel). Maar je bent wel de EDiToR achter je eigen bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: