Helemaal geïnspireerd door al het mooie make-up op FashionWeek, huppelde ik zondag bij thuiskomst linea recta door naar de website van Douglas. Helemaal in mijn nopjes bedacht ik me dat ik nog een kortingsvoucher van 10 euro had liggen (dat de bestelwaarde hiervoor minimaal 60 euro was, zag ik maar even door de vingers).

Dus ik vulde mijn virtuele winkelmandje met wat fijne producten en die hele dure foundation van MAC. Waar ik al maanden op zat te azen, maar waar ik nog geen geldige reden voor had om hem te kopen. Maar tot tweemaal toe hebben visagisten deze foundation gebruikt (ik sta binnenkort ook in het Omoda magazine!) en beide keren overwoog ik bijna om er een hele week mee te gaan slapen, want oh-zo-mooi.
Dat moest toch wel een hele geldige reden zijn, of niet dan.

Een investering in mezelf, noemde ik het maar. Je eerste presentatie op de opleiding journalistiek is natuurlijk het halve werk. En mijn uiterlijk is zo ongeveer mijn Insta-job en ik hoop daar natuurlijk een part-time baan mee te kunnen creëren.
(Dat ik nog de huur en mijn verzekering moest betalen, was ik ondertussen even vergeten).

(Oh, en ik moest ook nog even de financiële schade van mijn nieuwe systeemcamera compenseren).

MAC make-up

Een dag later nam ik blij als een klein kind mijn pakketje in ontvangst. Ik had ondertussen mijn eigen make-up kit ook weer eens uitgeplozen en iets meer moeite gedaan aan mijn make-up dan mijn gebruikelijke ‘mascara, wenkbrauwpoeder, borsteltje erdoor en wegwezen’ ritueel (ik ben geen make-up wonder en dat zal ik waarschijnlijk ook nooit worden. Maar dat geeft niet).
Zelfs de postbode complimenteerde me dat ik er zo goed uit zag (hij komt hier dan ook vaak aan huis en heeft heus ook mijn minder glamorous dagen gezien. Dat ik met woeste haren net uit bed kwam en zo).
Kennelijk viel het op.

Nu moet ik wel een beetje oppassen met mijn ‘investering in jezelf’ smoes, want ik heb daarmee wel erg veel uitgaven goedgepraat afgelopen maand. Dus vervolgens doorliep ik afgelopen weekend mijn huis met een kritische blik, op zoek naar alles wat van waarde was en wat ik kon verpatsen. Ik heb hetzelfde weekend mijn oude compact camera, de Ikea fauteuil die ik toch wel een beetje zat was, wat kleding en mijn enorme plantenbak verkocht.

Zo glamorous is mijn leven ook wel weer.

MAC make-up

One thought on “Investering in de toekomst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: