En dan mag eindelijk het hoge woord eruit. Ik ben één van de acht finalisten van de misverkiezing 2017. Acht krachtige vrouwen met een zichtbare beperking, die aan Nederland mogen laten zien dat ze powervrouwen zijn. De eerste nieuwsberichten zijn inmiddels al uitgezonden op Shownieuws en op NU.nl.

Op 6 mei om 20.30 uur, wordt de 2 uur durende liveshow uitgezonden op SBS6. Daarin zullen wij niet alleen laten zien dat we powervrouwen zijn, maar mogen we ook onze missie uitdragen. En ik vind het een enorme eer dat ik daar mag staan.

Elianne Speksnijder Mis(s) met een missie #misverkiezing2017 www.instagram.com/eliannespeksnijder Elianne Speksnijder Mis(s) met een missie #misverkiezing2017 www.instagram.com/eliannespeksnijder

Mijn streven en missie is om meer diversiteit te tonen. Maar ook om anderen te inspireren en motiveren het beste uit zichzelf te halen. Om kinderen te laten opgroeien met het geloof: ik mag er zijn!

Ik had geen makkelijke start in mijn weg naar volwassenheid, doordat ik op jonge leeftijd ziek werd en mijn leven vanaf mijn 14e levensjaar, zich vooral afspeelde binnen de vier muren van mijn eigen huis, in ziekenhuizen en in klinieken. Ik had alles mee om zowel emotioneel als fysiek vast te lopen in een maatschappij waar veel van je verwacht wordt – ik voelde me een minkukel en ‘not worth it’. Maar ik heb ook op een dag durven besluiten dat ik geen slachtoffer wil zijn van een ziekte die mij is overkomen, maar waar ik niet voor heb gekozen.

Vanaf dat moment ben ik gaan onderzoeken. Gaan ontdekken: ‘maar wat kan ik nog wél’. Wat zijn mijn kwaliteiten. Mijn talenten. Wie ben ik, wat wil ik en wat heb ik te bieden? Bouwen aan je zelfvertrouwen. Durven geloven in jezelf.

Elianne Speksnijder Mis(s) met een missie #misverkiezing2017 www.instagram.com/eliannespeksnijder

Er zijn zoveel mensen onzeker. Mensen die met zichzelf worstelen. Mensen die niet weten welke plek ze nu hebben in onze maatschappij. Ik hoop zo erg dat ik mensen kan inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Om het lef te durven hebben, het beste uit zichzelf te halen. Om keuzes te durven maken waar jíj gelukkig van wordt.

Het gaat er niet om wat de maatschappij van jou verwacht. Het gaat erom dat jij durft te floreren in wie jij bent, met jouw talenten.

Voor mij waren het mijn ziekte en mijn rolstoel, die me vreselijk onzeker maakten. Maar ik ben in het diepe gesprongen en ik durfde van mijn kwetsbaarheid, juist mijn kracht te maken door met de rolstoel die me zo onzeker maakte, shows te lopen op FashionWeek Amsterdam. Met mijn 1.59m had ik het lopend natuurlijk nooit tot aan de catwalk van FashionWeek geschopt. En nu was het mijn wheelie die mij het ticket gaf tot de runway.

Als ik zou winnen, mag ik een jaar lang ambassadeur zijn voor de Lucille Werner Foundation. En ik zou het een eer vinden als ik een jaar lang ambassadeur mag zijn voor een doelgroep die een kwetsbare positie heeft binnen onze maatschappij. En ik hoop dat ik mijn boodschap mag blijven uitdragen en dat ik jou kan inspireren en motiveren, om het beste uit jezelf te halen.

Je bent zo mooi, zo anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: