Er was één ding dat ik nog wilde doen, en dat was me opgeven voor Hollands Next Top Model. En wel nu (het is dat ik nog steeds 20 geschat word. Maar in werkelijkheid word ik 27. En laten we de koe dan maar gewoon bij de horens pakken of zoiets: in modeland ben je oud). Ik moest weliswaar een beetje liegen, want in plaats van 1.74m bevat mijn lengte maar een luttele 1.59m. Maar dat is dan weer het voordeel als je zittend door het leven gaat: je ziet er niks van.

Niet dat ik er nu doorheen kom met die voorrondes bij HNTM. Maar soms moet je mensen even prikkelen, om uiteindelijk een steen te kunnen verleggen. Moet je gewoon even laten zien ‘he, ik zit in een rolstoel maar ik ben óók model waardig’.

Ik geloofde het zelf nog niet helemaal – eerlijk is eerlijk – maar ik kreeg een bijzonder toffe reactie van een modellen Agency, naar aanleiding van FashionWeek Amsterdam. Dat hij hoopt dat één van zijn Nederlands georiënteerde collega’s mij zou willen vertegenwoordigen
Ik zei nog met mijn onzekere hoofd ‘ja, maar zitten jullie wel op mij te wachten dan?’, waarop ik het antwoord kreeg: ‘je stond met recht op de catwalk’.

Hé, steek die maar in je pocket.

Model

Dus dan moet je foto’s opsturen van jezelf in bikini. Van de voorkant. Van de achterkant. Foto’s van je hoofd zonder make-up en de haren uit je gezicht (zeg dat maar eens tegen mijn bos krullen). Foto’s van jezelf in zijn geheel met kleding. En een foto naar keuze (dat dan weer wel).

Daar zit je al. Foto’s van jezelf in bikini. Het is uiteindelijk niets meer dan een vleeskeuring en beoordelen of je de juiste ‘kleerhanger’ bent voor een ontwerper (wáárom doe ik dit dan?! Tsja). Ik voelde me niet bepaald zeker van mijzelf, laat ik dat maar even voorop stellen. Maar grootse dromen komen meestal niet voort uit je comfort zone. En ik heb ergens in een onbewaakt ogenblik tegen mijzelf gezegd dat ik alles ga doen wat ik ooit had gewild en wat ik eerder misschien niet had gedurfd.
Een beetje schijt krijgen aan alles, is soms een enorme verademing.

Nu had ik overigens niet bepaald modellen ambities. Maar wel de ambitie om op wat voor manier dan ook, een verschil te kunnen maken. Als ik er dan toch voor pleit de EDTR van mijn eigen leven te willen zijn, dan maar gewoon all the way.

Model

Ik heb mijn best gedaan, om de vereiste foto’s aan te leveren. Ik moest weliswaar een beetje creatief omgaan met de mogelijkheden, maar ik word er steeds handiger in. Staan is weliswaar niet zo makkelijk, maar ik heb wél stunning bikini foto’s en het bewijs dat je wellicht best model waardig zou kunnen zijn met een handicap. Of niet dan

– ware het niet dat ik een centimetertje of 20 tekort komt, maar ach.

Model

2 thoughts on “Model”

  1. Wauw prachtige foto’s! Heb je al een reactie gehad van het modellen bureau? Je bent echt prachtig om naar te kijken , en ik vind het heel knap dat je je niet uit de weg laat slaan door je handicap! Mocht je nog eens een fotograaf zoeken en in de buurt wonen, ik ben fotograaf in Den Bosch (Studio in Rosmalen) en ik wil je wel helpen om een portfolio op te bouwen.

    1. Dit bureau was erg enthousiast, maar zij plaatsen enkel modellen in het buitenland en dat is ivm mijn handicap wat lastig te realiseren in zo’n ‘modelhouse’. Hij hoopte daarom dat een NL geörienteerde collega mij zou willen vertegenwoordigen. Maar ik zal eerlijkheidshalve maar toegeven dat ik er nog niet zo heel veel werk van heb gemaakt, behalve deze opmerking in mijn pocket steken en iets meer ideeën dat ik er misschien toch wat mee moet gaan doen. Maar er was iets met ‘druk met andere dingen’ en ‘er komt te veel op mijn pad’ en ‘toch een pietsje onzeker’. Dat soort dingen. Maar ik ga 29 januari a.s. sowieso nog een show op Fashion Week lopen. Zou leuk zijn om misschien samen nog eens wat te doen aan portfolio opbouw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: