“Ik ben niet geschikt om ziek te zijn!”

Riep ik als eigenwijze puber. Maar soms heb je het niet voor het kiezen. Mijn tienerleventje stond op zijn kop en ik belandde aan de zijlijn. De zijlijn waar ik nooit voor had gekozen en waar ik mijn plek niet kon vinden. Want ik had grootse plannen.

Maar het heeft lang geduurd voor ik mij besefte dat mijn ongewenste ziekte, niet betekent dat ik ook als persoon ongewenst was.

English
I’m not fit to be sick! I cried as headstrong teenager. But sometimes, you don’t have anything to choose. My teenager life stood up side down en I ended up at the sidelines. The sidelines I never chose for and where I couldn’t find my habitat. I had big plans.

But it took me many years until I realized, my unwanted disease didn’t made me an unwanted person. 

ziek

Als je te maken krijgt met een beperking, gaat het vaak over alles wat je niet meer kunt. Het maakte me vreselijk onzeker. Juist dan is het belangrijk dat mensen zeggen: “ik geloof in jou!”.

En zo belandde ik zomaar ineens tot twee keer toe, op de catwalk van Fashion Week Amsterdam.
Ik besloot ‘uit de kast’ te komen. En postte foto’s op Instagram van mijzelf, mijn hulphond én mijn stalen ros. Mijn account ontplofte.
Ik werd gevraagd door het Ministerie van Volksgezondheid, om eens samen te brainstormen.
Ik val op bij steeds meer mensen. Terwijl ik niets ander probeer te doen, dan gewoon mijzelf te zijn.

Ik ben Elianne, 27 jaar oud en miss onbeperkt. Omdat ik mijzelf mét mijn beperking, durf te laten zien en onderscheiden. En ik hiermee een verschil wil maken.

Het begon bij die ene die zei ‘ik geloof in jou’.

English
When you get through a chronic disease and disabilities, most of your life is all about everything you can’t do anymore. It made me terribly insecure. Especially then it’s so important when somebody says to you ‘I believe in you!’.

When I started to believe them, I ended up modeling at FashionWeek Amsterdam. 
I decided to open up about my life and started posting pictures on Instagram. Pictures from myself, my assistance dog and my wheelchair included.
My account did grow tremendously. 
I was asked to brainstorm at the Health of Ministry.
More and more people noticed me, in a positive way. While I do nothing more, than just being myself and to do the things I love.

I am Elianne. I’m 27 years old and I want to be an ambassor. Because I dare to show myself with my disability, in a positive way. And my dream is to make a difference. 

It all started by the one who said to me ‘I believe in you!’

ziek
Photography by Esther de Kreek 

2 thoughts on “Ik ben niet geschikt om ziek te zijn”

  1. Ik ben ontzettend trots op je dat je je zo durft te laten zien en dat je ondanks (of dankzij?) je beperking nu zulke mooie kansen krijgt! En inderdaad, je ziekte is ongewenst. Maar jij als persoon ábsoluut niet! ❤

    Jij bent jij en jij bent prachtig.🌼

    Liefs Marjolein 🌿

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: