Investering in je toekomst, noemde ik mijn laatste blog. Dit was ook weer zo’n gevalletje impulsief waarmee ik wel een héél goed excuus moest bedenken als legitieme reden om zomaar even 500 euro uit te geven aan een Panasonic Lumix GX-80, terwijl mijn bankrekening ongeveer om en nabij saldo 0 aangaf.

Maar ik had een geldige reden, had ik inmiddels besloten. Ik wilde vloggen op FashionWeek voor een samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid. En ik zou bovendien starten met mijn avondstudie interieur- en lifestylejournalistiek. Een beetje fatsoenlijk (interieur & lifestyle) journalist heeft per slot van rekening een uitstekende camera bij zich. Ja toch?
Ik vind van wel.

Tot slot waren er nog de MediaMarkt BTW dagen. En het kwaad geschiedde.

Na een uitgebreide research tot in de late uurtjes, werd het de Panasonic Lumix GX-80. Een klein maar volwaardig broertje voor mijn Canon 70D, voor onderweg.

Dus ik filmde backstage op FashionWeek en ik filmde een Shortmovie, die met zijn 4K krachten echt waanzinnig scherpe beelden geeft. Ook schoot ik veel te veel foto’s bij Object Rotterdam en natuurlijk foto’s van de hondjes.
Het resultaat? Happy kid. Absoluut.

In eerste instantie schrok ik een beetje van het gewicht van deze Lumix, die zwaarder was dan ik aanvankelijk had verwacht. Maar het went snel en hij ligt lekker in de hand. Zijn formaat is lekker handzaam en makkelijk in mijn rugtasje te stoppen met nog wat andere essentials. Iets wat met mijn Canon toch altijd een beetje gedoe was door zijn gewicht en zijn formaat. Kortom: een hele fijne aanvulling voor on the go.

Ik ben verliefd. Verliefd op fotografie. En ik hoop nog heel veel fijne plaatjes te kunnen schieten met deze twee rakkers.

(oh en ik ben morgen jarig. Dat was ook best een geldig excuus om deze camera te kopen. Je wordt maar eens in je leven 27, nietwaar).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: