Ach, ik had het weer op mijn heupen. Na het compleet omgooien van de look van mijn rolstoel (nieuwe as, nieuwe bekleding, nieuwe wieltjes and more), bedacht ik dat ik de rugleuning toch ook maar een tikkie lager wilde.

Dus ik ging naar de fietsenmaker, keek hem uiterst vriendelijk aan en vroeg of hij een stukje van de buizen af kon zagen. En dat kon ‘ie, uiteraard.

Zo gezegd, zo gedaan. Maar daarmee paste de huidige bekleding natuurlijk niet meer om mijn rugleuning. Tijd voor een nieuw project (alweer? Ja. Alweer. Hashtag neverendingstory of zo).

Omdat ik nog een aardig stuk stof over had van mijn zitkussen, besloot ik er ook maar een hoes van te maken voor mijn rugleuning. De stof blijkt goed slijtvast en sterk te zijn, wat met de zwart-witte stof (liefde) die ik eerst had gebruikt voor mijn rugleuning, toch niet helemaal en pointe bleek te zijn.

Ik zal maar eerlijk zeggen dat ik even was vergeten wat een monikkenwerk het is om een nieuwe rugleuning in elkaar te zetten. Het laatste stuk van het maakproces bevat vier lagen stof en twee lagen klittenband. Oh ja. En een vulling bij de buizen. En daar heeft zelfs mijn best hele goede naaimachine duidelijk moeite mee.

Na een rits lussen, uithalen, vier gebroken naalden, garen dat op was en alles weer vervangen, was hij dan eindelijk af. En hoewel ik mijn zwart-witte statement print om de rugleuning wel een beetje mis, is dit toch wel lekker praktisch op gebied van vuil en vlekken. Een rolstoel is en blijft een gebruiksvoorwerp, ondanks dat ik hem af en toe als paradepaardje laat fungeren.

(het is maar goed dat ik over een maand dan eindelijk mijn nieuwe stoel krijg. Want mijn DIY rolstoel project loopt wel weer een beetje de spuigaten uit. Maar ja. Ik moet er nog even mee op de Mis(s) shinen, he. Want ik mag 5 maart op casting komen. Hoera).

One thought on “Rolstoel update 4# (of zo)”

  1. Ik heb voor mijn rolstoel kussen ook een hoes gemaakt zodat ie niet nat wordt als het regent. Maar is een voorlopige rolstoel. De uiteindelijke zal ook meer gepersonaliseerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: