Bezaaid met spullen zit ik toch nog even op de bank met een kopje koffie. In mijn hoofd heb ik alles wat mee moet voor Fashionweek al even gecheckt, maar het inpakken moet nog gebeuren – zal je zien dat het straks niet in mijn koffer past. Heb ik weer.

Afijn. Over 2 uurtjes reizen we af naar het Westergasterrein in Amsterdam. Om 11 uur backstage de make-up in, omkleden, generale doornemen en dan om half 4 de show van SUE. Ik zal meteen maar eerlijk zeggen dat ik wel een beetje high on adrenaline zit op het moment. Ik stouw nu maar vast wat extra broodjes naar binnen, want de rest van de dag zal het mijzelf kennende er even bij in schieten. 

Met de meiden is het druk op de app de afgelopen dagen. Het is wat dat betreft ook wel weer een leuke reünie, na de laatste show in Juli.

fashionweek

Na een dik half uurtje rijden zijn we veel te vroeg op Fashionweek. De parkeerwacht keek niet zo gelukkig toen we aangaven dat we met de auto het terrein op moesten. Een beetje mopperend dat hij niet geïnformeerd was over de aanwezigheid van rolstoelmodellen, liet hij ons toch de slagboom door. Maar we zijn niet de eerste; mijn Limburgse collega staat al present en niet veel later druppelt de rest binnen.

fashionweek goldwell

Goldwell staat al klaar met de moodboards om alle modellen onder handen te nemen. Natuurlijk krijgen alle 7 rol(..)modellen met stijl haar, een set mooie krullen. En het enige model met echte krullen (hoi!) krijgt stijl haar. Een leuke franse coupe met een strakke bob. Ik moet zeggen: het heeft wel wat. Misschien doe ik het wel vaker (zegt de luiheid zelve als het op haar en make-up aankomt. Maar he, voor het idee).

fashionweek MAC

fashionweek MAC

fashionweek MAC

Ook MAC staat weer present. Net als vorige show. Een super lieve Belgische artist doet mijn looks en oh wat was het mooi. Ik heb bij thuiskomst direct het een en ander bij Douglas besteld (geloof me, je wordt hebberig als je al die mooie make-up ziet. Guilty). De grap is altijd wel hoeveel lagen make-up er op je gezicht gesmeerd worden om een natural look te creëren.

fashionweek Elianne Speksnijder

fashionweek Elianne Speksnijderfashionweek Elianne Speksnijder

Na alle hair en make-up nog even chillen. Veel tijd is er echter niet, want we moeten al snel klaar staan om de generale door te nemen. Twee choreografen hebben per model een route uitgestippeld om de show te lopen, dus die worden stuk voor stuk doorgenomen. Ze hebben fantastisch werk geleverd ik vind het zelf ook wel heel prettig om even wat handvaten te hebben hoe ik de show moet lopen.

fashionweek Elianne Speksnijder

fashionweek Elianne Speksnijder

Tussendoor nog even snel een selfie maken met mijn knappe collega. Backstage is het inmiddels overvol want de modellen voor de show na ons zijn ook al aan het voorbereiden (en wat lopen er leuke jongens tussen!). Ook de fotografen zijn ruimschoots vertegenwoordigd; als je niet links een camera op je gezicht hebt, staat er rechts wel eentje. Er is veel meer pers dan de vorige keer, ook backstage. SUE heeft zeker haar credits verdient met haar vorige show en dat is nu duidelijk te merken. De zaal zit zeker twee keer zo vol en achteraf hoorde ik dat er zelfs een stuk of 20 man pers niet meer naar binnen mocht. Waaronder ook buitenlandse pers. Ontzettend jammer!

fashionweek Elianne Speksnijder by Team Peter Stigter
pic by Team Peter Stigter

fashionweek Elianne Speksnijder

De show loopt helemaal gesmeerd. Kim Spierenburg opent de show met haar viool. Ik vind haar muziek echt geweldig dus dit was een fijne verrassing. Iedereen doet het fantastisch en ik geniet van de show. Na mijn eigen loopje kom ik wel even met trillende handjes terug backstage. Puur alle spanning die er even uit moet, want gek genoeg was ik vandaag zo veel nerveuzer dan tijdens mijn eerste show. Maar voor de slotronde gewoon weer even alle zenuwen gesnoerd en shinen met een hoofdletter S.

fashionweek Elianne Speksnijder

Na de show duiken we allemaal nog even de Lounge in voor een wijntje. Dit moet gevierd worden. Even nagepraat en alle lieve mensen gedag geknuffeld. Het voelt gewoon als een kleine familie zo. Echt genieten.

Kortom: het was weer een fantastische ervaring en zo tof dat ik voor de tweede keer op Fashion Week model mocht zijn. Backstage heb ik zo veel mogelijk sfeerbeelden gefilmd en ik heb mijn camera nog even in een paar handen geduwd om de show te filmen. Helaas viel de camera net uit op het moment dat ik op kwam – de accu was leeg. Ontzettend balen, dus ik hoop dat ik nog ergens wat beeldmateriaal kan opvissen. Sowieso is er wel op Facebook een livestream te zien van de hele show via Fashionweek, zie hieronder. Mijn eigen vlog is hier te zien.

We waren absoluut de Rebel van Fashionweek. Op naar nog meer toffe kansen!
(ik heb me opgegeven voor de mis(s) verkiezing, namelijk. Ook weer zoiets)


SUE backstage

SUE vermeld bij Vogue Italia
SUE vermeld op FashionTV
SUE in HOOPDOOP magazine
Patricia Reports | SUE at FashionWeek
SUE vermeld in Metronieuws
Maik de Boer joined SUE at FashionWeek
SUE vermeld op ClaudiaFalcao.com

One thought on “SUE | Mercedes Benz Fashionweek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: