Elke keer open ik mijn blog. Wil ik een nieuwe post schrijven van het kaliber ‘baanbrekend, wát een stuk’. Maar ik staar naar het scherm en nouja, daar bleef het een beetje bij.

Dus ik ben eens even heel wat anders gaan doen de afgelopen dagen. Even weg van het scherm en lekker knutselen (oh ja DIY noemen we dat tegenwoordig) . Stoeltjes verven, sweaters customizen, mijn rolstoel (weer) verbouwen, een denim jack verven en al doende ontstaan steeds meer nieuwe ideeën (ik kan al bijna een nieuwe garderobe ontwerpen) (doe ik niet).

Voor het eerste DIY project kocht ik twee basic sweaters bij de H&M. Met wat clubmember korting erbij werd het een heel leuk prijsje om mee aan de slag te gaan. Aangezien ik een beetje scheutig was geweest met mijn centjes vorige maand, moest ik even wat budgetplannen maken voor de komende periode. Maar twee sweaters van zo’n 17 euro each kon ik nog wel overzien.

De inspiratie waren mijn twee favoriete sweaters van Anita de Groot, die helaas hun beste tijd hadden gehad (iets met puppy en tandjes). Ik bestelde via Ebay deze Flamingo patches. En voor de roze sweater gebruikte ik een restje stof die ik voor de bekleding van mijn rolstoel had gebruikt.

De letters tekende ik eerst uit op een vel papier, die ik vervolgens heb uitgeknipt. Ik heb de letters vervolgens op de stof gespeld en er met een randje omheen geknipt. Tot slot heb ik de letters op de sweater gespeld met het papier er nog op als mal, en heb ze stuk voor stuk op de sweater gestikt. Ik heb een klein randje overgelaten zodat het als denim nog lekker een millimeter of twee kan rafelen.

De patches heb ik verspreid uitgelegd over de grijze sweater en even afgespeld om ze op de juiste plek te houden. Daarna even controleren dat ze recht zitten, speld eruit halen en met een velletje bakpapier op je trui strijken. Een katoenen stof als ondergrond werkt het best.

Here you go. Wie gaat nog meer customized sweaters maken? Ik voel me helemaal on fleek met deze sweaters, ha!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: