Zo hou je die middag nog een uitgebreid en goed onderbouwd pleidooi voor het vrijgezellenbestaan, en zo zit je enkele uren later tot diep in de nacht op de facebook chat met een ‘vreemde, maar leuke’ vent.

Het overkwam mij reeds enkele maanden geleden. Ik wilde niet aan de man. De man die vervolgens zomaar mijn leven binnen wandelde. Maar toen hij er eenmaal was, beviel het me ook bijzonder goed.
Nu moet ik toegeven dat hij het aardig volgens het (mijn) boekje heeft gedaan. Want ik heb vaak genoeg gezegd dat 1) daten verschrikkelijk is. En stom.
En 2) dat mijn ideale man gewoon zo mijn leven binnen zou wandelen en op mijn leven zou aansluiten.
Naja, zo ging het dan ongeveer ook wel zo’n beetje.

Boyfriend | www.EDTR.nl Elianne Speksnijder | ig: @eliannespeksnijder #wheelchair #model #disability #magnesiumwheels #boyfriend

Onze eerste real life date was tijdens de finale van de mis(s)verkiezing. Ik in mijn sexy lingerie in de schommel. Hij met zijn knappe pak in het publiek. En ik had me toch een uitzicht vanaf het podium. Je wil nie weten nie. Daarop volgde gewoon een dagje met zijn tweetjes, een weekendje en nou ja, zo geschiedde. Het is aan, hoor.

Zoals mijn leven inmiddels van toevalligheden aan elkaar hangt, past dit ook wel weer aardig binnen het protocol. De ‘van mijn leven nooit een gehandicapte vent‘ tot mijn ‘de komende vijf jaar vrijgezel pleidooi!‘ bleken allemaal niet zo ijzersterk in elkaar te zitten als ik aanvankelijk had gedacht. Sterker nog, voor mij is hij het beste van twee werelden: de wederzijdse acceptatie op dieper niveau dan je met een gezond partner misschien wel ooit kunt bereiken, omdat we beiden weten hoe het is om met een handicap te leven. En daarnaast de drive van ons beiden om iets te presteren in het leven en jezelf te blijven uitdagen. Een drive die ik bij lotgenoten soms zo mis en wat ik met hem zo fijn vind.

Boyfriend | www.EDTR.nl Elianne Speksnijder | ig: @eliannespeksnijder #wheelchair #model #disability #magnesiumwheels #boyfriend

“Ik ben happy”, zei ik laatst prompt. Degene tegen wie ik het zei, keek me aan en zei “Eel, weet je dat ik je dit nog nooit heb horen zeggen?”.
Ze had gelijk.

Maar ik meende het wel.

4 thoughts on “The boyfriend and I”

  1. Wat een prachtig stuk en wat geweldig dat je zo’n goede man hebt gevonden! Die foto’s van jullie samen zijn echt zo lief. Ik kan me voorstellen dat het heel fijn is om iemand te vinden die weet wat je doormaakt, jullie zien er stralend uit samen! Malou x

  2. Potverdrie Eel, je maakt me gewoon haast emotioneel hier (haha, ik ga je emotionEel noemen #flauw). Want ik ken je inmiddels ook al een behooooorlijke tijd, maar dat ik-ben-happy gebeuren, man, wat heb je daar hard voor moeten vechten. Geniet ervan chick <3 <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: