Jaren ging ik niet op vakantie. Vakantie met een handicap leek me vooral ingewikkeld en ik vond het te veel gedoe om uit te zoeken wat dan wel kon.
Maar goed. Vorig jaar wilde ik kamperen. Dus mijn ouders kochten een tent en we vertrokken naar Frankrijk. Een fijne vakantie waar mijn waardig Instagram bestaan met mijn eerste heuse hashtag wheelchair modeling fasjun foto’s begon.

Kortom, die vakantie beviel me best. Ik wilde nog een keer.

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Ik zocht een camping uit in de Moezel. Een wijnstreek nabij de grens van Nederland. De bergen bleken een beetje te ver weg, maar de heuvels uit deze streek zijn best een waardig alternatief. We installeerden ons camping bestaan aan het water. En als we omkijken zien we duizenden druivenranken.
Kamperen in de wijnstreek is uiteraard geen straf.

Ik maakte duizend filmpjes en nog meer foto’s van ons tripje in Duitsland. Ik dreef mijn ouders tot waanzin (grapje) door ze drie keer de brug op en neer te laten lopen voor een filmpje of ze te pas en te onpas die camera in de handen te duwen voor een foto. Hé, je bent fotograaf of je bent fotograaf.

Het leverde wel leuke plaatjes op.

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Ik maakte nog wat capriolen voor een heuse selfie bovenop de berg. Leek me zo hashtag wanderlust en zo, maar ik zal eerlijk bekennen dat het plan beter leek dan de uitvoering ervan. Want met een rolstoel kun je heel veel dingen wel, maar zijn er soms ook uitdagingen die je misschien beter niet kunt doen. Dit was er zo eentje.

Elianne ploegde met haar stoeltje en haar Smartdrive de heuvel op (puik ding, overigens). Ik zag vanaf de brug in de verte een grijs pad, dus ik was in de veronderstelling dat dit een asfalt weggetje was. Na een verbeten tocht op zoek naar het asfalt, realiseerde ik me pas dat die grijze keien gewoon het veronderstelde asfalt weggetje voorstelden. Ik staakte mijn tocht en besloot toch nog een kiekje te maken als aandenken.

Net de camera geïnstalleerd kreeg ik gezelschap van een onbekende man en een autootje. Terwijl de zon onder ging en ik daar in mijn eentje halverwege de heuvel stond, vond ik dat toch niet zo’n heel fijn idee. Dus ik vertrok maar weer met onverrichte zaken naar beneden.

Op vier wielen afdalen was geen optie, want ik zou voorover duikelen met die kleine voorwieltjes. Dus op mijn achterwielen liet ik me naar beneden rollen met af en toe wat tussenpozen om de snelheid te reguleren. Met een paar trillende vingertjes stond ik even later weer op de camping. Zonder knappe plaatjes (gelukkig wel een kiekje), maar ik voelde me serieus wel badass.

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

De Moezel staat bekend als wijnstreek, dus we proberen de wijnen uit de streek en we moesten natuurlijk ook één van de grote wijnkelders bezoeken (asjemenou, die was groot).
We trokken vervolgens de heuvels op, om in een oude burcht te belandden dat nu dienst doet als klein hotel en een plek om te eten of drinken. Super idyllisch op het topje van de berg.

Met wijn.

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Na de burcht trokken we naar het volgende punt met prachtig uitzicht over de camping en de Moezel. Vind ik leuk. Vind ik mooi. En we maakten nog meer knappe plaatjes.

Uiteindelijk besloten we nog even bij het vliegveldje te kijken waar de hobbyisten vaak aan het vliegen zijn. Het was weekend en dan worden er nog wel eens korte vluchten gemaakt voor toeristen. Ik besloot zomaar ineens 20 minuutjes mee te vliegen (zeg maar degene met een beetje vliegangst en hoogtevrees. Gelukkig ging het allemaal lekker impulsief zodat ik geen tijd had om bang te worden). Na enige twijfel en een dubbelcheck in het vliegtuig, besloot de piloot deze mankepoot toch mee de lucht in te nemen. Ik vroeg voor we de lucht in gingen nog even hoe lang hij al vliegt en hoe groot de kans is dat we neerstorten (haha).

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

De man had humor, ontdekte ik. En misschien had ik wijselijk mijn mond moeten houden toen ik zei “actually I’m a little bit scared to fly. I’d prefer to be in control and this tiny thing up in the air doesn’t really feel like I’m in control”. “Well’, zei hij, “you’d like to be in control? Well, here you go”. Vervolgens dook hij met het vliegtuigje omlaag, trok hem weer recht en drukte mij het stuur in de handen. En ik maar roepen “I can’t fly!”. Maar het viel best mee. Hij liet me zien en voelen hoe je zo’n vliegtuigje moet besturen en zo vloog ik onverwachts nog een stukje zelf. Maar wat een uitzicht! Echt magisch.

Nogmaals: ik voelde me best wel badass.

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Skylar vond het allemaal maar zo zo toen ik dat vliegtuigje in stapje. Ze jubelde het hele veld bij elkaar en bij terugkomst vloog ze me direct in de armen (de schat). Mijn moeder maakte er nog een lief plaatje van (de schat).

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Een dag later vertrokken we naar Trier. We bekeken het amfi theater (dit bleek een beetje een teleurstelling te zijn) we trokken de stad in (waar werkzaamheden en heel veel drukte was, dus na een ijsje vertrokken we weer) en we reden naar een uitzichtpunt over de stad (liefde).

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

En toen werd Skylar zomaar ineens alweer één jaar. Tijd vliegt. Het is haar eerste camping experience en ze is helemaal geslaagd als camping hond. De eerste dag moest ze even settelen, maar sindsdien ligt ze gewoon lekker de hele dag over het water te koekeloeren en sjanst ze met iedereen die ze tegenkomt – met succes, want oh wat krijgt ze een aandacht.
’s Nachts kruipt ze gezellig bij mij in de slaapcabine en overdag trekken we er vaak op uit. Soms gewoon een wandelingetje langs de Moezel maar ook geregeld de stadjes in.

Zie haar shinen dan.

Kortom, we vermaken ons best. En we hebben op het moment van schrijven nog een kleine week te gaan, dus er komt vast nog wel een follow up aan deze blog. Maar dit monsterformaat aan beeld en tekst leek me voor nu wel even voldoende. Mijn accu is as we speak nog maar 14% en ik drijf zo langzamerhand de tent uit, dus het is tijd om af te ronden. Tijd om mijn tent uit te rollen en mijn badpak tevoorschijn te halen (het wordt 29 graden geloof ik vandaag).

Ajuus!

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Elianne Speksnijder | www.instagram.com/eliannespeksnijder | #magnesiumwheels #wheelchair #model #modeling #whiteswissshepherd #wheelchairgirl #duitsland #vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: