Men neme een flinke dosis creativiteit en een stukje noodzaak et voila: project wheelchair was geboren. Eigenlijk lagen er helemaal geen plannen in deze richting. Maar zoals in mijn leven wel vaker het geval is, gebeuren dingen gewoon.

Omdat mijn huidige rolstoel niet meer voldeed, had ik een tijdelijk alternatief nodig om de periode te overbruggen tot mijn nieuwe rolstoel gereed zou zijn. Dat werd dit oude RGK rolstoeltje. Er zaten alleen wat fashionable mitsen en maren aan: hij was rood. Ik lieg niet. Hij was ROOD. Oké oké, niet alles. Maar de as en de spaken waren hysterisch gruwelijk rood. En de bekleding was vies. En stuk. En nouja, daar ging ik dan.

Ik schroefde mijn hele rolstoel uit elkaar. Ik kocht een busje zwarte lak en spoot de as en spaken netjes zwart. De bekleding van de rugleuning haalde ik uit elkaar en verving ik voor een gezellig zwart-witte print.

wheelchair diy

De gespoten spaken bleken toch niet zo goed te pakken als ik had gehoopt. Dus ik schuurde de boel weer kaal (hallo rood) en zette ze vervolgens in de witte multi-primer. Dat bleek een gouden zet, want ik werd op slag verliefd op deze kleurstelling.

Op internet ging ik op zoek naar een nieuw zitkussen, maar dat bleek zo makkelijk nog niet te zijn. Dus ik besloot mijn zitkussen from scratch opnieuw te gaan maken en bestelde een stuk schuimrubber en een stuk traagschuim, netjes afgesneden op de maten van mijn rolstoel. Deze werden op elkaar geplakt en ik stikte een tijdelijk roze kussenhoes in elkaar (nog meer gezelligheid op mijn stoel: hoera). Het leuke hieraan is dan weer dat ik voor een nieuw kussen in mijn maten gauw 200 tot 300 (of meer) euro kwijt zou zijn. En dat had ik er niet voor over met een reservestoel. Nu heb ik voor 3 tientjes een kussen waarmee ik werkelijk waar op wolkjes zit.

wheelchair diy

Het creatief brein was helemaal op ‘ON’ gezet. De spaken, die nog steeds in de multi-primer zaten te wachten op een finishing touch, schreeuwden om nog wat creatieve input. Dus ik kocht een potje koperverf en bracht wat details aan.

Ook de voorvorken- en wieltjes verving ik voor een bescheiden nieuwe set. Gewoon zwarte voorvorken en soft wieltjes zónder lampjes (geloof me. Lampjes in je wielen wil je niet als twintiger. Niet als je serieus genomen wilt worden, tenminste).

wheelchair diy

wheelchair diy

En dan wordt het oud & nieuw. Nieuw jaar, nieuwe rondes. Dat vraagt natuurlijk ook om een nieuwe signature look (plus dat mijn oude kussenhoes even op zijn janboerenfluitjes in elkaar was gestikt. Gevalletje ‘weet nog niet, niet zo’n zin’). En dat werd denim. Helemaal anno nu, toch?

En zo kreeg mijn bijna 12 jaar oude RGK stoeltje ineens een tweede leven. Een beetje ongepland, maar oh zo leuk. En de stoel is nu bijna net zo fasjun als ik.

Het enige gebrek in deze post zijn natuurlijk de before foto’s. Maar ik was natuurlijk weer al lang aan de knutsel voor ik had bedacht dat dit nog wel eens een leuk blog-project zou kunnen zijn. Dus geloof me maar gewoon op mijn woord: deze rolstoel heeft een full-blown transformatie ondergaan.

wheelchair diy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: