Ik lieg niet als ik zeg dat ik al een jaar of twee op zoek was naar een goede leopard jeans. Maar hij was altijd of ‘te duur’ of ‘te groot’ (het probleem der mini’s. Anyone?)

En dan kom je hem zomaar tegen voor 9 euro’s in de sale. Ik was helemaal in mijn nopjes en sindsdien vind ik iedere dag wel een gelegenheid voor ‘de luipaard’.

Mijn kledingkast heeft inmiddels een heuse transformatie ondergaan. Van een kleurenpalet dat ongeveer ophield bij zwart, grijs en wit ben ik overgestapt op een heel scala aan kleur en prints. Wat overigens ook ontzettend praktisch is, want met twee (witte) honden zijn zwarte jeans echt onmogelijk – geloof me.

Een eigen stijl ontwikkelen heb ik ontzettend lastig gevonden. En dat komt vooral omdat ik me niet comfy voelde in mijn eigen lichaam, waardoor ik jarenlang vooral bezig was met het verstoppen van mijn lichaam in plaats van het te laten zien door middel van kleur en prints. Ik droeg veel panty’s, oversized truien, lange vesten en jurkjes. En hoge hakken. Altijd.
Dan komt er ook nog eens een rolstoel bij, waarbij je weer helemaal opnieuw moet beginnen met het onderzoeken van welke items werken en welke niet. Mijn honderd-laagjes-systeem moest ik overboord gooien want alles belandde tussen mijn wielen. Als je dan ook nog eens ‘optisch dikke’ benen hebt (de zitpositie is gewoon niet flatteus) en platte schoenen heb je een soort garantie voor een gevoel van ultieme lompheid.
– ik wel, tenminste

Maar goed. Selflove is the key, zeggen we dan maar. Omarm je lijf en je zijn en alles wat jou, jou maakt. En dan rock je iedere outfit
(en mijn oplossing was ook maar gewoon om de spiegel af en toe weer even boven ‘been-hoogte’ te zetten).

Wat je niet ziet is er niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: