Daar zit ik dan. Met vierenveertig andere creatievelingen in een hip-interieur-verantwoorde zaal voor een avondstudie Interieur & Lifestyle Journalistiek vanuit Fontys hogeschool.
Monique van der Reijden trapt de bal af met ontzettend veel informatie over trends, hoe trends worden bepaald en wat we op dit gebied kunnen verwachten. Waanzinnig interessant en ik voel de inspiratie aan alle kanten opborrelen.

Aan het eind van de avond werd gevraagd wat de achtergrond was van de drie aanwezige docenten. Ze schoten in de lach en moesten alledrie bekennen dat ze deze kant op gerold zijn zonder echt een studie in deze richting. Ze noemden dit vakgebied een ‘gebied voor creatievelingen’, waar je uit kunt halen wat je er zelf in stopt.
Kijk, daar kan ik me wel in vinden. Met de enorme drijfveer om de uitdaging te blijven opzoeken en nieuwe dingen te leren, heb ik toch aardig wat vaardigheden eigengemaakt. En dan te bedenken dat mijn studieloopbaan een jaar of twaalf geleden eindigde bij 2 HAVO.

who run this world

Maar studie en een handicap: hoe doe je dat. Ik heb er mijn kop over gebroken en ik kon niets beters verzinnen dan het gewoon maar te gaan proberen.

Spannend? Absoluut. De zenuwen gierden door mijn lijf. Want hoe combineer je enerzijds je beperking met anderzijds het ‘gewone’ leven? Hoe creëer je randvoorwaarden voor jezelf én voor anderen, als je twee leefwerelden probeert te combineren? En dan zit het soms al in de hele simpele dingen: is de locatie wel rolstoel toegankelijk. Kan mijn hulphond i.o. mee. Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn agenda zo kan indelen dat ik de deadlines haal, rekening houdend met het feit dat mijn gezondheid nooit te vertrouwen is en ik dus andere marges moet hanteren in mijn planning? Is het studieschema haalbaar in combinatie met mijn energievoorraad. En hoe verdeel ik mijn week in intensieve dagen versus rust-dagen? (rekening houdend met het feit dat stilzitten en voldoende rust nemen niet bepaald onder mijn kwaliteiten valt). Dat is even oefenen en ik zal vast ergens tijdens deze studie nog wel een keer de mist in gaan. Maar je bent nooit te oud om te leren.

who run this world

SHE WHO DARES, WINS

Angst is nooit een goede raadgever, dus besloot ik me gewoon in te schrijven. Ondanks alle zenuwen en twijfel ‘of ik het wel kan’.

Dit vind ik gaaf. Ik wil hier meer van leren. Hier haal ik energie uit. Of ik het kan of niet, zal moeten blijken. Maar daar zal ik nooit achter komen als ik het niet geprobeerd heb. Een beperking kan je tegenhouden, maar het kan ook de grote uitdaging zijn om jezelf keer op keer te overtreffen. En daarvoor moet je in jezelf durven geloven.

who run this world

 

One thought on “Who Run This World”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: