Wie mij een beetje kent, zal zich afvragen in welk onbewaakt ogenblik ik in vredesnaam deze foto’s heb gemaakt – en dat ik ze óók nog eens heb gepost. Want wie mij een beetje kent, weet dat ik altijd ontzettend onzeker en ook heel erg preuts was als het mijn lichaam betrof.

Womanizer? Nahh. Niet bepaald.

Ik deed het toch. Want ik wilde op onderzoek naar dat stukje. De volwassen en sexy vrouw met vrouwelijke vormen, die ik me me niet voelde en die ik eigenlijk zelfs heel erg eng vond, maar die heus wel ergens zou moeten zitten.

Eng? Absoluut.
Doodeng.

womanizer

Trots zijn op mijn lichaam was ik een beetje kwijt. Nu heb ik het lot ook niet heel erg mee gehad, als het liefde voor je lijf betreft. Mijn lichaam heeft me 13 jaar kunstjes geflikt en ging meestal rechtsom waar ik linksom wilde. Dus hoezo, houden van je lijf? Ik ben gekke henkie nie’. Als mijn lijf niet doet wat ik wil, ga ik er toch ook niet van houden of zo.
Ben je nou helemáál…

En laten we wel wezen. Met een rolstoel heb je niet direct een hulpmiddel waarmee je je als vanzelf instant sexy gaat voelen.

Of wel dan.

womanizer

Nu ben ik omgekeerd ook niet bepaald lief voor mijn lijf geweest. Alles wat ‘lijf’ was, heb ik intens gehaat en afgebrokkeld waar ik maar kon. Ons uitgangspunt was dus niet al te best. Maar ik wilde de uitdaging aangaan. Al was het alleen al om voor mijzelf te onderzoeken hoe ‘sexy’ ik zou kunnen zijn en hoe eng dit dan werkelijk was.

Dus ik kroop voor de camera en ging op zoek naar dat stukje vrouwelijkheid. Naar dat stukje lef en vooral op zoek naar hoe ik dit zou ervaren. En dat is juist ook juist het mooie aan fotografie: het kan enerzijds ontzettend eerlijk zijn en anderzijds ontzettend maakbaar. Je kunt er dingen mee vastleggen, je kunt dingen anders doen lijken dan de werkelijkheid doet vermoeden, maar je kunt er ook onderwerpen mee onderzoeken.

En weet je wat. Dit viel best mee.

womanizer

One thought on “Womanizer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: