Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: nepbrillen vond ik echt voor wannabe’s. Maar hé, eens moet je van je geloof vallen en dan ga je overstag. Zo werken die dingen. Maar eigenlijk wilde ik het over hele andere dingen hebben. Namelijk: school.
(ja hallo ik moest die bril toch ergens aan linken. Een verhaal van 300 woorden over een bril schrijven kan ik ook niet).

school

Ik dacht, laat ik ook maar eens even mijn ervaringen delen over school. Want zoals zo ongeveer met alles, doe ik altijd alles net even anders. Dus ik studeer met rolstoel en met een hulphond in opleiding. En dan ook nog eens een niet doorsnee type hulphond (wel een hele knappe). En voor wie het liefst onopvallend door het leven wilt gaan: zo moet je het dus níet doen.

Hoewel ik me inmiddels op zich best comfortabel voel met mijn rolstoel en ik de fase der schaamte inmiddels wel voorbij ben, zijn dit soort nieuwe dingen ook voor mij toch nog wel even een zenuwmomentje. Ik bedoel, ik wil altijd gewoon ‘one of the guys’ zijn, maar ik besef me heus wel dat ik sowieso nooit onopgemerkt ergens voorbij kom. Meestal gebruik ik de situatie dan maar om bewust op te vallen met een hele charmante lach en een leuk praatje, maar soms is het ook wel fijn om gewoon aan te schuiven en mee te doen zoals iedereen. Niet extra leuk. Niet extra opvallend. Gewoon studeren, net zoals mijn 44 medestudenten.

school

En dan heb ik natuurlijk een superknappe hulphond aan mijn zijde die nog in training is. Ofwel: een hond met bepaalde privileges omdat ze ook moet leren zich in deze situaties te voegen, maar die het eigenlijk nog net niet helemaal kan. Bij een hulphond heeft men natuurlijk bepaalde verwachtingen en dan voel je je soms best voor joker staan als die puberpup met haar mooie hulphondentuig, net even andere plannen heeft dan jij. Maar ze leert het niet door het niet te doen, dus meenemen die handel en hopen dat ze haar mooie snuit voor drie uurtjes stil kan houden (ze houdt van zingen).

Dat is allemaal natuurlijk best wel spannend, als je zoals ik in geen eeuwigheid gestudeerd hebt (had ik al verteld dat mijn officiële schoolcarrière zo’n beetje eindigde bij 2 HAVO? Vast niet. Bij deze, dan). Dus ik pleurde een berichtje in de hulphondengroep op Facebook: ‘hoe doe je dat: studeren met een hulphond?’.
Kennelijk was ik niet de eerste en de enige dus ik stapte op de eerste lesavond gewoon stoïcijns de locatie binnen. Mét rolstoel. Mét hulphond. Alsof dat super hartstikke doodnormaal is en iedereen dat gewoon doet op school.

De grap is dat eigenlijk niemand vraagt wat ik heb en waarom ik iedere week met zo’n heel circus kom aanzetten. En eigenlijk vind ik dat wel lekker verfrissend. Gewoon lekker aanschuiven als ‘one of the guys’. En af en toe even mijn buuf laten schrikken met een natte hondensnuit.

Moet kunnen.

school

Tot nu toe bevalt het me wel. Ik heb mijn eerste opdracht ingeleverd. De tweede opdracht vind ik fantastisch. En de derde opdracht slaat me helemaal lam, dus die schuif ik iedere dag voor me uit (een echt interview houden met iemand uit lifestyle/interieur/fotografie land en deze ook uitwerken in de fictieve opdracht van Elle Deco en nouja dat moet dan natuurlijk ook nog eens allemaal tiptop zijn. Nou vráág ik je..). Maar puppy doet het knap en ik vind de studie waanzinnig. Ik leer hoe je een goed interview in elkaar zet en ik leer helemaal SEO schrijven (wat ik vervolgens niet doe op mijn blog want ik vind technisch schrijven eigenlijk geen bal aan. Maar het idee is leuk, voor als ik hier een super succesvol bedrijf van ga maken. Waar ik super rijk van word, natuurlijk).

Conclusie: studeren met een handicap en een hulphond kan best. Het is maar net wat je er zelf van maakt.
En mijn super nerdy bril doet het hem, natuurlijk.

 

2 thoughts on “You can call me a nerd [over school en zo]”

  1. Heerlijk dat je zo ‘ zonder tekst en uitleg’ kunt meedoen. Dat is uiteindelijk wat we allemaal willen: zelfstandig, maar samen! Drie uur lang niet plassen lijkt me ook lastig voor je pup ;). Is de school goed toegankelijk? Wat betreft opdracht 3: kun je niet een blogger in die branche aanschrijven? Heel veel studieplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: